Speciale producties en bijzondere ensembles

Onze ensembles zijn soms beschikbaar voor optredens voor een breder publiek (dat niet alleen uit onze doelgroepen bestaat). De opbrengsten van deze concerten dragen bij aan de financiering van onze optredens in o.a. de verpleeghuizen. We bieden kleinere kamermuziekprogramma’s aan met 2 tot 5 musici, evenals grotere producties. Deze optredens zijn gericht op het bereiken van nieuw publiek, het genereren van inkomsten én het werven van Vrienden en sponsoren.

Zo speelden we eerder maatwerkconcerten voor Hannick Reizen, Alzheimer Nederland, Musico Reizen en enkele bedrijven en instellingen. We spelen geen achtergrondmuziek.

Onze muziekvoorstelling De Nachtegaal en de Keizer spelen we graag ook op basisscholen. Hier hoeven we geen financiele winsten te behalen.

 

'De Nachtegaal en de Keizer' School- en familievoorstelling

Wat zingt die nachtegaal mooi! En hoe gelukkig wordt de keizer daarvan! Het sprookje ‘De Nachtegaal en de Keizer’ werd voor Stichting Appeltaartconcerten op muziek gezet door componiste Monique Krüs.

We spelen de voorstelling in het basisonderwijs, wijktheaters, concertzalen, verpleeghuizen en bibliotheken.

Schoolvoorstelling: groep 3, 4, 5 en 6 (lengte: 35 minuten)
Idealiter komen de klassen naar een wijktheater in jullie buurt waar wij meerdere voorstellingen per dag geven. We kunnen ook op school spelen. Bij de schoolvoorstelling hoort een voorbereidende les in de klas. We serveren bij de schoolvoorstellingen geen Appeltaart, tenzij dat zeer gewenst is.

Als familievoorstelling: voor iedereen van 7 tot 107 jaar. (lengte: 45 minuten)
Voor de theaters hebben we een eenvoudig lichtplan. Na afloop is er… Appeltaart!
Fijn als er in het theater ook bijzondere doelgroepen en maatschappelijke organisaties uitgenodigd worden.

Met:
Karin Strobos, zangeres en vertelster
Margreet Bongers/ Dymphna van Dooremaal, fagot
Michiel Holtrop, altviool
Ernst Munneke/ Daan Kortekaas, piano

Nynke van den Bergh, regie
Carel Alphenaar, libretto
Decor/ vormgeving Sanne Puijk en Lobke van Aar

Als schoolvoorstelling kunnen we per dag viermaal, als familievoorstelling driemaalspelen.

De ontwikkeling  van  ‘de Nachtegaal en de Keizer’ werd mogelijk gemaakt door o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Zadelhoff Cultuurfonds en de Vrienden van Stichting Appeltaartconcerten.

Benodigd: een gestemde piano. (die kan je ook huren).

Feest met Bach en Vivaldi

We spelen in de Domkerk in Utrecht en andere grote zalen regelmatig concerten met veel (8 tot 12) musici, zoals ‘Feest met Bach en Vivaldi’, of ‘Franse Appeltjes’, of ‘Highlights from the USA’. Deze programma’s kunnen we ook herhalen voor als exclusief concert voor netjes betalende opdrachtgevers en sponsoren.

 

Het Utrechts Harp Trio

Het Utrechts Harp Trio speelt graag ‘zwaardere’ programma’s met Debussy, Ravel en andere grootheden. Maar ook staan Gershwin en songfestivalhits van vroeger op het repertoire.

Hanspeter Spannring, dwarsfluit
Michiel Holtrop, altviool
Annemieke IJzerman, harp

 

Beestentaart

Een vrolijk en afwisselend Appeltaartconcert met muziek over dieren. Samengesteld door pianist en arrangeur Ernst Munneke

Vroeger heette dit programma ‘Kippentaart’ maar dat is toch wat onsmakelijk.

Karin Strobos zingt en wordt begeleid door Anjali Tanna (cello), Michiel Holtrop (altviool) en pianist Ernst Munneke

U hoort muziek van Daquin tot Beethoven, Mahler en Röntgen.

 

Bomans in Concert

Acteur en meesterverteller Acteur Remco Melles vertelt poetische sprookjes van Godfried Bomans.

Strijktrio Appelfusie (Charlotte Basalo, Michiel Holtrop en Kalle de Bie) speelt passende stemmige, vrolijke muziek van Bach, Boccherini en anderen.

Het is een humoristisch, maar ook wel heel gevoelig feestje, dit programma.

Strijkduo Oehoe en danseres Naíma Souhaír

Naíma Souhaír danst met internationale hedendaagse dansgroepen over de hele wereld. Af en toe is er tijd voor het programma met Strijkduo Oehoe (Douw Fonda en Michiel Holtrop). Hier klinkt muziek van Bach, Weill maar ook van hedendaagse producers en componisten als Dizzy Gheeta en Gábor Tarján.

Steun ons