Musici

Onze musici zijn professionals en werken in symfonieorkesten (bv. het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamer Orkest en het Residentie Orkest), spelen in kamermuziekgezelschappen, treden op als solist bij internationale operahuizen.

Al onze musici zijn toppers in hun vak én hebben een warm hart voor mensen.

Hieronder kunt u van enkele musici een persoonlijke motivatie lezen.

Anjali Tanna

Instrument: Cello

“Appeltaart en muziek, wat wil je nog meer? Ik hoop dat de appeltaartconcerten nog bestaan als ik zelf heel oud ben, zodat ik zelf ook als luisteraar ervan kan genieten!”

Douw Fonda

Instrument: cello

“Ik speel graag bij de Appeltaartconcerten vanwege het ongelofelijk dankbare publiek! Bij het begin van concerten kijk ik naar de gezichten van de luisteraars en zie ik soms onrust, verveling of irritatie. Tijdens het concert wordt er meestal goed geluisterd. Na afloop (of het nou aan ons spel of de appeltaart ligt weet ik niet) zie ik heel veel vrolijke, tevreden blikken. Dat maakt het spelen heel erg dankbaar! Ook aan het mee neuriën bij bekende stukken merk je hoe zeer er genoten wordt van de muziek.”

Margreet Bongers

Instrument: Fagot

“Appeltaartconcerten: waar vind je meer intimiteit in een concert dan bij het spelen bij de mensen “thuis”? Met afwisselende groepjes van collega’s spelen we in intieme kring enorm gevarieerde programma’s. En het samen koffiedrinken en taart eten brengt je ontzettend dichtbij het publiek, waardoor je heel anders musiceert! Hierdoor voel je je zowel als publiek als ook als musicus omarmd. Warmte.”

Hanspeter Spannring

Instrument: Dwarsfluit

“Appeltaartconcerten zijn iets heel bijzonders. Kleinschalig, intiem, je praat ook tegen en met het publiek. Soms zijn het niet echt ideale omstandigheden waaronder je musiceert, maar de directheid en de onmiddellijke reactie van het publiek maken de slechte akoestiek weer goed.
Ik herinner me dat we een keer voor mensen speelden die niet meer aanspreekbaar waren. Tijdens dit concert merkte ik dat je toch contact kreeg met deze mensen, op een manier, waar geen woorden voor nodig waren, met muziek…
Ik besef door de Appeltaartconcerten nog veel beter wat het met mensen kan doen als je voor ze speelt. Dit is heel bepalend voor hoe ik me nu zelf zie als musicus en kunstenaar.”

Wijnand van Klaveren

Instrument: Piano

“Sinds ik op de lagere school op een aftands elektronisch orgeltje (kerk)liedjes, mopjes en andere deuntjes begeleidde vind ik ongeveer niets zo leuk als in de openbare ruimte van scholen, kerken, cafe’s en verzorgingshuizen herkenbare en gekende muziek te spelen. Precies daarom speel ik graag op de Appeltaartconcerten. Om de generatie die ons land na de oorlog weer heeft opgebouwd iets terug te geven: hun liedjes, hun chansons en Schlagers, en hun klassieke muziek. Bijzonder bovendien omdat het misschien wel de laatste generatie is die mijn lievelingsmuziek nog herkent uit haar eigen jeugd: Vera Lynn, Glenn Miller, Corry Brokken, Eddy Christiani enzenz. Ik zal deze generatie missen!!!”

Anita Janssen

“Een appeltaartconcert spelen vind ik bijzonder vanwege het rechtstreekse contact met het publiek. Je zit soms letterlijk tussen de toehoorders in en dat maakt dat er een groot gevoel van saamhorigheid is. Keer op keer een heel fijne ervaring! Het meest bijzondere moment dat ik mee heb gemaakt tijdens een appeltaartconcert is dat er een groep kinderen van de kinderopvang naar een deel van het concert kwam luisteren en tussen de bejaarde mensen in ging zitten. De interactie die er tussen deze twee groepen ontstond, was ontroerend mooi!”

Nizar Rohana

“I enjoy the Appeltaartconcerten because it’s an opportunity to play for a type of audience that I normally don’t reach to, that is quite special.”

Anuschka Franken

“De reden dat ik zo graag meedoe aan de appeltaartconcerten is omdat ik mensen bereik die ik niet in de concertzaal tegenkom. Niet omdat ze niet van muziek houden maar omdat ze er simpelweg niet kunnen komen. Wat een groot kado in het (mijn) leven is het om mijn muziek op deze manier bij deze mensen te mogen brengen!”

Lauretta Bloomer

“When I go to play Appeltaartconcerts in old people’s homes with Michiel and other colleagues from the Netherlands Philharmonic Orchestra, I never come away without feeling moved by the people we have played for. It never ceases to amaze me how the people react when they hear the music and see it performed live. They respond in many ways, often becoming more animated, tearful, laughing, more joyful as if through the music emotions that have been held inside can again flow freely.”

×
X
Send this to a friend