OVer ons

We maken de mooiste klassiek muziek toegankelijk voor iedereen. De beste professionele musici spelen met hart en ziel voor mensen die niet vanzelfsprekend (meer) in contact komen met klassieke muziek.

Zowel onze openbare Appeltaartconcerten als onze besloten Appeltaartconcerten zijn informeel, laagdrempelig, feestelijk en ontroerend.

De concerten vinden plaats in zorginstellingen, buurthuis en wijktheater en variëren van kleine besloten Appeltaartconcerten in de huiskamers van dementerende ouderen, tot openbare Appeltaartconcerten voor honderden mensen.

Uiteraard wordt er in de pauze appeltaart geserveerd. De appeltaart staat symbool voor de veilige, warme sfeer van de concerten. De klassieke muziek komt in deze sfeer goed tot hun recht. Ook voor de musici zijn de Appeltaartconcerten bijzondere gebeurtenissen. Zij hebben hier veel directer contact met het publiek dan in de concertzaal.

We streven naar een langdurige samenwerking met onze partners en we geloven in de kracht van herhaling. Zo hebben we de meeste impact. Het verbinden van mensen onderling ‘het versterken van sociale cohesie’ vinden we erg belangrijk.

Speellijst

Benieuwd wanneer wij bij u in de buurt een openbaar Appeltaartconcert spelen?

Bijdrage

Met uw bijdrage helpt u mee met het mogelijk maken van Appeltaartconcerten. Vanaf 30 euro bent u al Vriend van de stichting Appeltaartconcerten.

Michiel Holtrop is oprichter en artistiek leider van de Stichting Appeltaartconcerten. Hij zorgt elk seizoen voor een nieuwe concertreeks, stelt het programma van elk concert samen, nodigt musici uit en speelt zoveel mogelijk ook mee.

“Dit is het zinvolste werk voor een musicus: om de mooiste klassieke muziek te spelen voor dankbare en (soms heel kwetsbare) mensen,” zegt Michiel.  Mijn grootmoeder is de aanleiding geweest van onze succesvolle Appeltaartconcerten. Voor haar was muziek ook belangrijk: ze zong in een koor en kwam vaak naar mij luisteren toen ik studeerde aan het conservatorium. Apetrots was ze! En ze betaalde mee aan mijn prachtige altviool (gemaakt door Max Moller in 1954). Toen ze later achteruit ging besloot ik voor haar en haar medebewoners van de zorginstelling een concert te geven. Iedereen was ontroerd. Ook mijn grootmoeder, die mij overigens niet meer herkende. Maar we raakten vele snaren en het werd een geweldig succes. Tot mijn stomme verbazing haakten de radio, tv en het dagblad Trouw in. Sindsdien speelde ik, met mijn collega’s uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, vele honderden concerten voor bijzondere doelgroepen.

In 2013 serveerde ik voor het eerst appeltaart bij een concert. Dat werd meteen een symbool voor onze concerten: het maakt het informeel en benadrukt de sociale functie die de Appeltaartconcerten óók vervullen.

Dankzij de steun van vele Appeltaartconcert-vrienden, fondsen en sponsoren spelen we nu door heel Nederland!”

Prijzen
-Help Nederland Vooruit’ prijs van de ING bank (2015)
-Finalist bij de ASN Bank Wereldprijs (2016)
-Toegankelijkheidsprijs 2016 van de gemeente Utrecht.

×
X

Send this to a friend