Appeltaart tegen eenzaamheid

Met de Appeltaartconcerten willen we mensen verbinden met klassieke muziek. We willen mensen raken, ontroeren en prikkelen met de muziek. Het lukt best goed, ondanks dat we niet alleen maar tranentrekkers spelen.

Luisteraars vinden de muziek meestal mooi, maar vertellen ook vaak dat ze zich verheugen op de concerten omdat ze daar weer bekenden kunnen zien. En mantelzorgers vinden het bijzonder om met hun familielid samen te luisteren naar een concert in het verpleeghuis.

De concerten hebben dus best veel positieve sociale gevolgen. Daarom hebben we ons aangesloten bij de Coalitie Erbij.

Dit samenwerkingsverband van o.a. het Ouderenfonds, Humanitas, het Leger des Heils en de Zonnebloem wil eenzaamheid bestrijden. Eenzaamheid komt voor onder alle leeftijdsgroepen: jong en oud. Het is een heel groot probleem. We denken dat we samen met de andere coalitieleden de sociale (bij)effecten van de concerten kunnen vergroten, bijvoorbeeld tijdens de week tegen eenzaamheid eind september.

Pas op: onze core-business is en blijft het spelen van mooie concerten voor een hele brede doelgroep! U bent niet opeens eenzaam als u komt luisteren! Integendeel!

Meer info over de Coalitie Erbij: https://www.samentegeneenzaamheid.nl×
X
Send this to a friend