FAQ

Ik wil een Appeltaartconcert bij mijn ouderenzorginstelling / buurthuis / school / bibliotheek, kan dat?
Misschien wel. Dat hangt van veel zaken af: uw doelgroepen, u budget, ons budget en onze agenda’s. Onze ambities en de programma’s die we in die periode spelen. En we willen ook bij onze bestaande relaties blijven spelen. Eenmalige optredens zijn minder interessant dan een serietje optredens. Want als je weet hoe mooi en gezellig het is, ontstaat er veel meer voorpret.

Lees deze download even door: Randvoorwaarden Appeltaartconcerten 2019

U kunt ons altijd even bellen voor een toelichting.

Het is dus belangrijk dat er ‘doelgroepen’ aanwezig zijn: we willen impact hebben op mensen die niet vanzelfsprekend naar een concert gaan en hun familie, op zieke mensen en we willen op plekken spelen (in de wijk bijvoorbeeld) waar we ook in sociaal opzicht impact hebben, een verbindende rol kunnen spelen en waar luisteren naar klassieke muziek een bijzondere ervaring kan opleveren voor veel mensen.

We streven bij de openbare concerten naar goed gevulde zalen. Corona maakt dat nu wat moeilijker.

Bij besloten concerten zijn de aantallen minder belangrijk. We spelen graag aan bed, bijvoorbeeld in een hospice. Maar dan wel graag aan 5 bedden, en in combinatie met een concert op een andere afdeling.

We vragen een eigen financiele bijdrage van instelling/ locatie. Wij betalen onze meerkosten.
Bij openbare concerten wordt er publiciteit gemaakt door de samenwerkingspartner waarbij wij èn onze partners genoemd worden
Alle concerten zijn gratis toegankelijk, tenzij we daar afspraken over maken.
We vragen een vrijwillige bijdrage aan de uitgang voor de Stichting Appeltaartconcerten
We werven -meestal zeer bescheiden- Vrienden voor de Stichting Appeltaartconcerten.

Het is niet toegestaan videoopnaamen te maken en te verspreiden. Foto’s nemen is vaak erg afleidend, dus daarvoor poseren we desnoods.
Gebruik van onze huisstijl is noodzaklijk, alleen in overleg afwijking daarvan
We gaan ons niet binden aan godsdienstige of politieke stromingen
We houden niet zo van grootschalige festivals waar we een klein onderdeel van zijn.

Ik wil jullie op mijn verjaardag laten spelen. Kan dat?
Jazeker, als we er veel geld mee verdienen om andere Appeltaartconcerten mogelijk te maken. Dat is zelfs een heel goed idee! Als u slecht betaalt wordt het een ‘schnabbel’ die de naam Appeltaartconcert niet verdient. We spelen geen achtergrondmuziek als Appeltaartconcert.

Ik wil jullie op een uitvaart laten spelen.
Dat kan, als we beschikbaar zijn en kunnen spelen wat er gespeeld moet worden. We hebben een uitgebreid repertoire en we denken graag mee. We spelen voor een bedragje boven de kostprijs, om meer Appeltaartconcerten mogelijk te maken.

Ik wil zelf meespelen
Lastig. We kiezen professionele musici die elkaar goed kennen en blind vertrouwen. We hebben ook samenwerkingsrelaties met de beste symfonieorkesten. Dus om daar tussen te komen is lastig. Maar soms wordt er wel eens iemand ziek. Dus mail gewoon je wensen en ideeen. We gaan wel voor topkwaliteit.

Mag ik zelf een Appeltaartconcert organiseren?
Nee, de naam Appeltaartconcert is gedeponeerd bij het Merkenbureau en is beschermd. Er zijn heel veel andere namen te bedenken: doe dat! Wij willen het ‘concept’ beschermen. Niet om er rijk van te worden, dat zal nooit gebeuren. Maar om heel duidelijk te kunnen blijven communiceren wat wij aanbieden en wat mensen kunnen verwachten.

Kan ik een verzoeknummer indienen?
We laten ons graag inspireren. Het moet passen in ons programma en we moeten het zelf ook kunnen en willen spelen…We beloven niets, maar geef maar door, ruim voor het concert.

Kan ik vrijwilliger worden bij de Appeltaartconcerten?
Als u koffie wilt schenken, mensen wilt halen en brengen bij de concerten kunt u het beste met zorglocaties contact opnemen. (wij kunnen u vertellen bij wie precies). Als u onze Stichting met uw inzet wilt ondersteunen: dan moeten we eens koffie drinken.

Heeft u een andere vraag?
Neem dan contact met ons op via michiel@appeltaartconcerten.nl

×
X
Send this to a friend